dimecres, 26 de setembre del 2012

Fwd: Nota de Premsa Escoles Bressol Municipals a La Mercè




Els més petits ballen amb els gegants per defensar les escoles bressol públiques i de qualitat

· Famílies i educadores de les Bressol Municipal segueixen amb les accions de protesta per les mesures imposades per l'Ajuntament el curs passat.
· A la protesta s'hi han sumat els gegants de la ciutat, tot ballant amb el mocador reivindicatiu al coll.
· El model d'Escola Bressol de l'Alcalde Trias suposa una greu merma a l'atenció que reben els infants a les escoles, amb els perills que això suposa.
· Famílies i educadores de les Escoles Bressol Municipals reclamen als grups municipals que facin explícit el seu rebuig a aquestes polítiques en la votació del Pla d'Acció Municipal (PAM), el proper 5 d'octubre

Els més petits, a la festa amb el mocador groc
Famílies i educadores de les Escoles Bressol Municipals de Barcelona han participat avui a la Festa de la Mercè amb mocadors grocs per denunciar l'impacte de les mesures imposades el curs passat per l'Ajuntament, que han mermat la qualitat de l'atenció educativa als més petits de la ciutat.

Per denunciar l'impacte d'aquests canvis, que ja s'ha fet ben evident en els primers dies de curs, famílies i educadores han participat al Matí de Gegants, al costat de les colles geganteres que s'han volgut solidaritzar amb la lluita guarnint els gegants i capgrossos amb els mocadors grocs amb el lema "El 0-3 hi és".

Petits i grans han cantat amb els gegants una versió del "Gegant del Pi": "Els infants de la ciutat, ara ballen ara ballen, els infants de la ciutat, per bressols de qualitat".

Quan els gegants ja marxaven, han arribat el President Mas i l'Alcalde Trias a l'Ajuntament; i les famílies i les educadores els han fet arribar les seves queixes, demanant-los que aturessin les privatitzacions en l'àmbit de l'educació, i un major respecte pels infants de 0-3 anys.

Per acabar, el pilar caminat d'entrada a plaça dels Castellers de Sants també ha lluït el mocador de "el 0-3 hi és!" en solidaritat amb la reivindicació de les famílies i les educadores.


Continuen les accions de protesta
El Col·lectiu d'AMPAs i Educadores de les Bressol de Barcelona vol continuar, amb aquest nou acte, la denúncia per la baixada de qualitat que han suposat les mesures preses per l'Ajuntament de Barcelona, un Ajuntament que no és precisament deficitari.

Amb el nou model d'Escoles Bressol de l'Alcalde Trias i el seu regidor d'Educació, Gerard Ardanuy, s'impedeix l'atenció personalitzada, tan important en aquestes edats primerenques, i que entre altres coses permetia dur a terme una important tasca de detecció precoç de problemes.

Les mesures han suposat un cop demolidor al model d'Escoles Bressol que la ciutat tenia. Un model de qualitat i excel·lència reconegut arreu del món.

Les mesures preses són les següents:
1) L'equip de govern ha posat en marxa tres noves escoles sota gestió externalitzada amb calendaris i quotes diferents de la resta d'Escoles de la xarxa i gestionades per empreses privades que es beneficien d'una subvenció i tenen un marge de benefici del 15% segons el plec de condicions del concurs (link)
2) S'ha retallat 30 minuts diaris del personal de suport educatiu a l'hora de dinar, un moment especialment sensible en l'estada dels més petits a l'escola
3) S'han augmentat les ràtios d'infants a cada grup (de 7 a 8 en lactants, de 10 a 13 en infants d'un any i de 18 a 20 en el grup de dos anys)

I, amb tot, s'han augmentat les quotes un 10%, en un moment especialment complicat per a les economies familiars. 

Aquests canvis a les Bressol de Barcelona, s'inscriuen, en part, en la política imposada també pel Govern de la Generalitat. La política del Govern català s'ha traduït en una retallada de la seva aportació al primer cicle de l'educació infantil, fet que ha conduit al tancament o privatització de línies i fins i tot d'escoles senceres. 

En la seva política de privatitzacions i desmantellament dels serveis públics, CiU a l'Ajuntament de Barcelona imposa un greu atac a les escoles bressol municipals, referent de qualitat educativa, i que tenen una funció social imprescindible, especialment en situació de crisi

Demanen el rebuig al PAM i més places de qualitat
El Col·lectiu d'AMPAs i d'Educadores de les Escoles Bressol Municipals reclamen als grups municipals que facin explícit el seu rebuig a aquestes polítiques en la votació del Pla d'Acció Municipal, el proper 5 d'octubre

Igualment, les famílies de la ciutat segueixen demanat més places d'Escola Bressol de gestió pública per poder donar resposta a la demanda no atesa, que està al voltant del 40%, però sempre en les condicions de qualitat que hi havia fins al curs passat.

El Col·lectiu d'AMPAs i d'Educadores continuarà defensant una educació pública i de qualitat per als més petits perquè consideren que no són ells els qui han de pagar la crisi.


Col·lectiu d'AMPAs d'Escoles Bressol de Barcelona





--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada